Urządzenia i Akcesoria
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
75 g sosu teriyaki
-
600 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 150 g, grubość 3 cm, patrz wskazówka)
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
8 plastrów korzenia imbiru, świeżego grubości 1-2 mm
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1h 30min
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1h 35min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2h 10min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8h
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2h 45min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Polędwica z tuńczyka w nori
1h
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8h 45min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min